Påskfirande

Vädergudarna var hövliga nog att ge oss fint väder även på långfredagen, vilket gjorde att vårt sällskap på initialt åtta personer (det ökade stadigt under kvällen) kunde sitta ute på balkongen. Massa sol och god mat, och en del diskutabel snaps. Min hemmagjorda citronsnaps gick såklart hem, och Robertssons pepparrotssnaps smakade faktiskt även den bättre än väntat!
.
Efter mycket sill och färskpotatis, köttbullar, prinskorv, ägghalvor och laxtårta och lika andel öl, vin och snaps så åkte sångboken fram. Det var ungefär i den vevan, eller då vi insåg att ingen riktigt kunde texten till Teenage Mutant Ninja Turtles och behövde ringa in Carl (som givetvis var här på tio minuter för att ta upp den), som tillströmningen av folk började. Appropå Turtels vill jag citera min bror från när vi skulle köpa Hello Kitty-prylar till syrran i födelsedagspresent: "Hur kan en jä*la katt som inte ens gör nånting få så mycket uppmärksamhet? Annat är det med Turtles! Dom är sjukt balla OCH dom är ninjas!"
.
Hur som helst, nån timme senare hade antalet gäster fördubblats. Då jag inte räknar mig själv som gäst så innebär det att vi nu var femton pers. När vi tyckte att vi tänjt tillräckligt på mina grannars tålamod så blev det en sväng till Smaka också innan kvällen tog slut. Såhär i efterhand så hade det varit klokt att inte göra så förbannat god snaps för den gjorde sig till känna dagen därpå. Men jag vet en som mådde sämre på påskafton. Jesus...
.
.
Och eftersom frågorna kommer strömma in från alla min icke existerande läsare om hur jag gjorde citronsnapsen så slänger jag istället med receptet här. Det är rätt avancerat så jag kan ju glömma det...
.
Citronsnaps
2-3 citroner
2 msk socker
En flaska okryddat brännvin (Typ Renat 700ml)
.
Skär av skalet från citronerna och försök få med så lite som möjligt av det vita, det kommer annars göra snapsen besk. Ner med skal, socker och brännvin i en flaska och låt stå i ett dygn. Sockret kommer att lösas upp om man skakar om den då ock då, men det kan ta ett tag.
.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0